Who run the world?

8 mars.

Jag kollar mig i spegeln och mitt emot mig står en gestalt stadigt på benen som ibland accepteras och ibland inte. Känslan av att inte räcka till har passerat mitt huvud x antal gånger innan mina händer glider igenom mitt hår en tredje gång. Kommer någon träffa sin dömande blick på mig idag? Kommer någon kolla på mig extra mycket, för att jag är tjej. För att jag går upp varje morgon och gör mig fin för mig.

Jag blundar och strax efter räcker jag mig efter mobiltelefonen på handfatet och går in på Instagram. Möts av starka kvinnor som står upp för varandra och kämpar för allas lika rätt. Systrar. SÅ sjukt underbart att andra gör det när man själv känner sig liten.

Jag gör mig iordning, passerar en annan spegel innan jag går vidare och stannar upp igen. Varför får jag kämpa, varför får min mamma, mina systrar och kompisar kämpa. För våra kroppar, våra tankar, våra viljor och drömmar. Jag är människa och oavsett vad jag är född som så ska jag inte få höra kommentarer om att jag är en tjej på ett nedlåtande sätt, för att vara tjej är underbart men kan även vara skit jobbigt. Men vi är så jäkla starka som kämpar.

Lyssna inte på andras idéer om dig, för du själv vet sanningen och hur det ligger till. Ta inte åt dig och tro inte på orden du kanske får höra, för om du vet att det inte är sant så stå för det. Bevisa dem, att du kan och är bäst. Eftersom att vara en tjej inte är någonting negativt.

Växte upp och drogs med i andras tankar och normer. Jag stod där och undrade varför. Varför får jag och alla andra gå igenom detta? Varför får vi inte lönen vi förtjänar, spelar ingen roll vad jag vill bli kallad? Och varför får tjejer jorden runt gå igenom galna grejer som dem aldrig kommer glömma? Det är inte okej, det är år 2018 och alla borde bli accepterad för vem man än vill vara och hur man än vill se ut. Trots kön, hudfärg och religion.

Kära ni, glöm för guds skull inte att ta hand om varandra, hjälpa varandra, stötta och prata inte skit !!! Så mycket kärlek till alla tjejer där ute, ni är grymma.

Girls.

Gillar

Kommentarer

bylolloz
bylolloz,

Fina bilder!

nouw.com/bylolloz