Always act like you are wearing an invisible crown

Samhället förstör oss, vi blir tillsagda att vara oss själva och tycka om det vi ser i spegeln, samtidigt som vi försöker så blir det bakslag och samhället säger, 'nä, inte så.' Det är svårt att gilla allt med sig själv och det alltid någonting. Nya saker som man gillar och inte gillar hela tiden. Speciellt nu i min ålder, det mesta jag hör är kompisar som är osäkra och så fort man ger en komplimang till den så säger den "nej sluta, du ljuger, nej". Och det är okej, men om någon istället skulle svara tack så mycket, jag tycker också det, så skulle man nästan bli hatad för att tycka om sig själv.

Men det är ju så, tror aldrig att man kommer komma ifrån det. Speciellt dem flesta 'tjejer' tycker elakt om någon annan och sprider saker för att själva komma högre upp och kanske må bättre ett tag. Men hur kan man må bättre av att hata någon? Tycka att någon är ful, dum, konstig? Ärligt, alla är fina på sitt sätt och om du skulle lära känna någon bättre så lovar jag att du säkert kommer tycka om hen.

Häromdagen var jag på bal, alla var väldigt vackra och man kunde bara börja drömma om hur jag kommer se ut den dagen jag går på min bal. Men några bredvid mig stod och förstörde med kommentarer, oftast om tjejerna'. Kommentarer som "hur ser hon ut, kolla hennes klänning, hår och smink". Jag ville helst av allt säga åt dom, men lilla jag som var många år yngre än dom hade knappast något att säga till om. Men jag fattar inte varför man inte säger snälla saker istället. Det är en annan människa med ett hjärta, hjärna och saker som pågår i deras liv som du aldrig kommer förstå någonting om. Det är svårt. Snälla tänk på att alla är människor och ingen gillar att höra att någon sagt något elakt om en, ingen. Även om det inte alltid är fullaste allvar så tar man oftast åt sig av det ändå, även om det inte känns så.

Man är nog aldrig nöjd men saker kanske kan bli lättare med fina kommentarer. Jag är nästan säker på att ingen på våran planet är helnöjd med sig själv till 110%. Men vi får hjälpa varandra, många mår dåligt och det är det sista man vill. Ni är älskade och det finns alltid någon som älskar dig och tycker du är fin, om inte? Då tycker iallafall jag det. Du är bäst och finast. Och jämför dig inte med andra, jämför dig med dig själv och den du var. Du förtjänar massor av kärlek och det finns häromkring dig, se till att ta åt dig av den.

Kramar

Gillar

Kommentarer